Inside

Разтегателен диван – подходящ ли е за офиса

Публикувано на: August 16, 2022

подходящ ли е за офиса разтегателният диван

Диваните са мебели, които придават уют на помещенията и са предназначени да осигурят на обитателите повишен комфорт при седене. Те са важен елемент от всяка истински уютна всекидневна и носят много предимства за цялото семейство.

Подходяща ли е обаче тази мека мебел за офис среда? Чудите се дали пък това не е подходящо решение за вашето работно място? От Antares-BG.net ви предлагаме да се запознаете с нашите аргументи „за“ и „против“, които разглеждаме под формата на предимства и недостатъци на това нетипично (за повечето) решение за офис мебелировката.

Какви са предимствата от поставянето на разтегателен диван в офиса

Когато чуете словосъчетанието „офис мебели“ едва ли това е първото нещо, за което се сещате. Естествено, в определението влизат офис столове, работни столове, мениджърски и ергономични столове, но понятието диван и то разтегателен едва ли изниква веднага в ума.

Внасянето на такава мебел в офиса обаче крие няколко предимства. Първо, внася уют в обстановката, правейки я малко по-разчупена и не толкова строга. Посетителите на офиса могат да се ползват от това. Но и не само те.

Най-много биха се радвали служителите, които биха могли да оползотворят обедната си почивка по по-комфортен начин. Може да използвате такива мебели, за да създадете помещение за отдих в офиса, в което всеки да може да остави натрупаното напрежение и да направи място за нови идеи в съзнанието си.

Допълнително предимство е разтягащият се механизъм. Благодарение на него мебелта може да се превърне в удобно място за спане. Не свързвате офиса с нещо такова? Полезността на тази функционалност може да изпитате само в извънредни ситуации, например ако се наложи някой да пренощува в офиса.

Аргументи „против“ или какви са недостатъците

Разтегателният диван не е най-представителната мебел за един офис. Просто не се вписва в цялостния интериор, използван за създаването на професионална обстановка. По-подходящо е да изберете друга мека мебел, която има по-представителен вид и се вписва в цялостния интериор. На пазара се предлагат много подходящи за целта решения. И най-често въобще не са разтегателни, просто защото тази функционалност не е най-предпочитаната за офис средите.

Със сигурност могат да се открият разтегателни дивани, които са по-подходящи за офиса. Не забравяйте само да се съобразите с цялостното интериорно усещане, за да не се получи накрая стилово недоразумение.

Внасянето на такава мебел може да предразположи служителите към почиване повече от необходимото. Освен това заема доста място. А когато става въпрос за настаняване на посетители – по-добре е всеки от тях да има индивидуално място, което не изисква контакт с останалите. Така ще осигурите необходимия комфорт на чакащия и ще се погрижите за неприкосновеността на неговото лично пространство.

Освен това този тип мека мебел в общия случай изискват специална грижа. Особено когато става въпрос за офис мебел, която ще бъде използвана толкова често, е по-добре да заложите на мебелировка, която се поддържа лесно и се захабява по-трудно.

Дори и да сте съгласни с провеждането на кратка следобедна сиеста във вашия офис, ако офис столовете са от АНТАРЕС България няма да ви е необходим разтегателен диван за целта. Просто нашите луксозни столове са толкова функционални и удобни, че ще свършат перфектна работа за 15-минутна следобедна отмора. Може да се убедите в това като посетите нашата изложбена зала и разгледате на живо комфортните офис столове, които предлагаме.