Inside

Гейминг столове – какво изпускаме

Публикувано на: April 6, 2022

гейминг столове от антарес

Един от най-често задаваните въпроси сред гейминг обществото свързан с това дали има смисъл от използването на гейминг стол. Да, въпросът не е толкова важен, колкото този относно кои видеокарти са най-добрите на пазара или можете ли да подкарате някоя игра с конфигурацията, с която разполагате.

И въпреки това вълнува много хора. Мненията по тази тема са противоречиви – някои геймъри смятат, че обикновен офис стол е достатъчен, за да се чувствате комфортно и да не се налага да прекъсвате играта просто защото след един час гейминг ви е заболял гърбът (въпреки че не е лоша идея да правите почивки).

Други хора пък изобщо не са взискателни и могат да се задоволят и с трапезен стол – нали не стоите прави, какъв тогава е проблемът? Ако сте един от тях – чудесно; единственото, за което трябва да се тревожите, е победата в играта.

В тази публикация обаче ще се опитаме да обясним какви са ползите от употребата на гейминг столове, дали наистина са маркетингова измислица, или са ефективен начин да чувствате максимално удобство, докато се наслаждавате на любимата си игра.

Защо се нуждаете от ергономичен геймърски стол

Ще отговорим без заобикалки на този въпрос – защото гейминг столът може да ви предпази от редица неразположения, на които можете да станете жертва, докато играете.

Факт е, че „контузиите“ в е-спортовете не са толкова опасни, колкото тези в обикновените спортове. Неправилното седене пред компютъра обаче може да има последствия, които да се проявят по-нататък във времето.

Един от най-често срещаните проблеми при седето пред компютъра е позицията, в която сте прегърбени. Това може да повлияе негативно върху гръбначния ви стълб и да доведе до сериозни болки.

Познати са ви моментите, когато прекарвате голяма част от времето си в гейминг с приятели. Познато ви е и неприятното чувство, което започвате да усещате след известно време. Тогава сте принудени да спрете, защото болките в мускулите започват да стават нетърпими.

Именно за такива ситуации за предназначени геймърските столовете. Техният дизайн е проектиран така, че тежестта да се разпределя равномерно върху стола. Имат високи облегалки, за да бъде гърбът ви изправен, без да се изморявате.

Почти всяка част от стола може да се регулира – не само височината на седалката, но и тази на подлакътниците. Гейминг столовете са снабдени и с възглавница за главата.

Материалите, които се използват за изработката им, са висококачествени и издръжливи. Столовете се предлагат в различни цветове, имат впечатляващ дизайн и се „сливат“ чудесно с останалите компоненти от вашия гейм сетъп.

Повечето модели гейминг столове имат спортен дизайн – приличат на седалка на състезателна кола. Това е и един от основните фактори, които привличат все повече и повече геймъри да направят ъпгрейд не само на PC конфигурацията си, но и на стола, който използват.

На какви цени се предлагат гейминг столове

Цената е главната причина, поради която някои хора не се решават да инвестират в гейминг столове. Факт е, че те не са особено евтини.

Повечето, които ще срещнете в онлайн магазините, са между 300 и 500 лева, а като имате предвид, че сте дали значителна сума за по-важни елементи от сетъпа като клавиатура, мишка, монитор, слушалки и компонентите на компютъра, едва ли бихте намерили стола за особено важен. Ако искате да избирате само от висококачествени модели, то при нас в АНТАРЕС ще отриете само най-доброто на пазара.

Това, в което можете да сте сигурни обаче, е, че си заслужава парите, тъй като ви гарантира истински комфорт по време на дългите часове гейминг!