Inside

Видове дамаски за офис столове и всичко за тях

Публикувано на: December 13, 2022

Видове дамаски за офис столове

Какви видове дамаски за офис столове има на пазара? Все пак това е един от най-важните елементи в добрия офис стол – неговата облицовка. На нея разчитаме за осигуряване на важни характеристики като удобство, комфорт, дълготрайност, издръжливост и не на последно място – естетика.

Чудите се кой е най-добрият материал за офис стол, според личните ви предпочитания? За да ви помогнем да откриете точното попадение за себе си, тук изброяваме главните предимства и недостатъци на най-популярните дамаски и материали за офис столове, които да претеглите и да прецените сами.

Дамаски от естествената кожа – топ облицовка за луксозни кресла

Безспорно това продължава да е най-популярният избор в сериозните компании, които нямат против да внесат нотка лукс и изтънченост в офиса. И неслучайно е така – естествената кожа има много предимства, които да предложи в областта на практичното, функционално, удобното и естетически издържано офис обзавеждане.

Добре изработените кожени офис столове са изключително издръжливи и осигуряват необходимата поддръжка през дългите часове на работа. Висококачествените столове от естествена кожа са с плътна подплата, която осигурява добра подкрепа в критичните области, включително седалката и долната част на гръбнака (лумбалната област).

Един такъв стол е страхотна инвестиция – поддръжката е лесна, дълготрайността – висока, имиджът – на ниво, комфортът – отличен.

Какви са недостатъците тук? Цената на тези столове е по-висока, поради използването на премиум материала. Освен това тапицерията е податлива на надрасквания и с времето може да избледнее и да се напука, ако се оставя редовно на пряка слънчева светлина.

Предимства и недостатъци на еко кожите за дамаски

Основно предимство на столовете от еко кожа е тяхната доста по-ниска цена, в сравнение със столовете от естествена кожа. Те носят същия елегантен стил като естествената кожа, но са доста по-достъпни.

Също са доста издръжливи, но няма как да им се признае такава дълготрайност като на естествената кожа. Освен това не са най-подходящи за най-горещите дни, тъй като предразполагат към запарване.

Мрежата като една от най-предпочитаните алтернативи на кожата за облицовка

Така и така заговорихме за запарване, в разрешение на този проблем, а и за осигуряване на оптимален комфорт, производителите излизат с офис столове с дамаски от мрежа. Да, те не носят същото елегантно и луксозно излъчване както кожените директорски столове, но наблягат на други характеристики, които може би са точно това, от което вие имате нужда.

Мрежестите алтернативи се появиха на пазара като революционна промяна в офис обзавеждането. Те добиха огромна популярност за доста кратък период от време и към момента са сред най-предпочитаните в съвременните офиси. Защо?

Едно голямо предимство е добрата вентилация, които качествената мрежа на гърба на стола осигурява. Когато става въпрос за целодневно седене по време на работа, това предимство е от доста голямо значение.

Освен това тези столове са по-леки, а поддръжката им е лесна – дори разлятото може да бъде почистено. Имат минималистичен дизайн и осигуряват отличен комфорт. Плюс, обикновено идват с много възможности за персонализация и се предлагат в различни цветове.

А какви са недостатъците?
За осигуряване на добра подкрепа на гърба е необходимо да се включат и други елементи на стола – например специална лумбална опора. Самите дизайни са ограничени и за да си осигурите по-добра издръжливост, трябва да заложите на по-скъп модел.

Който и вариант да изберете в Antares-BG.net можем да ви предложим висококачествени столове във всеки един от тях. Разгледайте и столовете ни изработени от други дамаски и материали и направете своя информиран избор днес.