Inside

Колело за офис стол – маневреност на работа

Публикувано на: November 29, 2022

Колело за офис стол

Когато говорим за колело за офис стол и офис обзавеждане, хубаво е човек да знае кои функционалности за какво служат и съответно кой вид аксесоар ще подхожда най-добре за изпълнение на конкретната задача. Има критично значение при избирането дори на привидно най-малките подробности относно принадлежностите на офис столовете и колелцата са едни от тези дребни аксесоари за столове, чието наличие, отсъствие и характерни особености могат да направят голяма разлика.

Важно е още при първоначална покупка да се информирате относно убедителността на колелцата. Но дори и да не сте го направили, или те вече да са се повредили, не се притеснявайте – това е напълно подменима част, която може да откриете дори и в нашия онлайн магазин.

Какво е предназначението на колело на офис стол

Малките колелца, прикрепени към основата на работния стол улесняват движението му по пода. Те позволяват мобилността му дори и по време на седене, което осигурява възможност за преместване на малко разстояние в седящо положение. Въртящата функция на колелото за офис стол позволява на стола да се движи във всички посоки при прилагане на малко количество усилие за целта.

Това, естествено, е страхотно удобство, когато се налага често да се обръщате към ксерокса, принтера и другото офис оборудване, което се налага да използвате регулярно по време на работа. Така имате възможност да съдействате на колегите си по стая и без да необходимо да ставате от стола.

Безспорно основното приложение на този тип незаменим аксесоар е повишаване на маневреността по време на работния процес. Те са необходими и поради друг много важен аспект – лесно подобряване на удобството и ергономията при работа.

Малките колелца на стола ви позволяват да го размествате бързо и без особено усилие на подходяща позиция, която ви доставя оптимално разположение на скелета при постоянното седене пред бюрото. Тази функционалност елиминира неприятния звук от влаченето на стола без колелца и улеснява максимално преместването на стола в перфектната работна конфигурация.

Видове колелца за офис столове и как да изберете подходящия

Може би не знаете, но има различни видове от всеки тип колелo за офис стол, които естествено предлагат и различни предимства.

Някои от тях са разработени със специално внимание към специфичната повърхност, върху която може да бъдат използвани. Така например, ако подът във вашия офис е от масивно дърво, най-добре е да изберете колелца с гумирано покритие, които ще осигурят максимално деликатен натиск върху естествената подова настилка. Стандартните пластмасови колела са обичайно са подходящи за килим или мокет.

Друго нещо, което трябва да съобразите при избора на нови колелца за офис стола, е дали имате нужда от стопер на колелцето. Удобната функция позволява да спирате движението на колелцата при необходимост. Този тип колелца са особено приложими в домашни офиси, тъй като осигуряват известно обезопасяване на стола например при игра на малки деца с него.

При избора е важно също така да имате предвид каква е големината на стола, максималното тегло, което ще бъде указано върху колелцата и начина на закрепяне, който самата стойка на стола в основата позволява. Значение имат още диаметърът на щифта и материалът на изработка.

При покупката на офис оборудване от Антарес имате възможност да се подсигурите и да закупите допълнителен комплект колелца.